Antena 3 CNN Actualitate Cioroianu: Consulul român la Chişinău nu revine la post

Cioroianu: Consulul român la Chişinău nu revine la post

Cioroianu: Consulul român la Chişinău nu revine la post
11 Sep 2007   •   18:12

Ministrul de Externe Adrian Cioroianu a declarat marţi, că este posibil ca Alexandru Rus, consulul României la Chişinău, să fi favorizat o firmă de turism care “apela din când în când” la consulat, demnitarul român devenind astfel vulnerabil şi, de aceea, nu se va întoarce la post. Cioroianu a subliniat că a cerut Ministerului Afacerilor Externe (MAE) probe referitoare la presupusele fapte de corupţie ale consulului României la Chişinău, dar “acele informaţii nu au venit nici până astăzi”. Munistrul de Externe găseşte o vină consulului Alexandru Rus “în faptul că domnia sa a tratat preferenţial, fie şi printr-o mai mare amabilitate reprezentanţii unor anumite firme. Din acest punct de vedere, se vor lua măsuri disciplinare care s-ar putea să treacă dincolo de domnul consul”. Cioroianu a precizat că l-a chemat în ţară pe Rus.
“Poate că într-un fel a favorizat o firmă de turism care apela din când în când la consulat", a concluzionat Cioroianu. Totuşi, şeful afacerilor externe a ţinut să precizeze că întoarcerea consulului în ţară nu este o recunoaştere a vinovăţiei sale, “dar faptul că a fost foarte expus a atras atenţia asupra sistemului nostru consular într-o manieră pe care noi nu am fi dorit-o. Toate acestea îl vulnerabilizează”, a explicat ministrul de Externe.

Pe de altă parte, Adrian Cioroianu a susţinut că MAE este “foarte aproape” de semnarea unui contract, prin care să închirieze în Chişinău o clădire “ceva mai mare, cu un număr mai mare de ghişee”, destinată exclusiv activităţii de consulat.

Scopul ministerului rămâne însă deschiderea a două noi consulate destinate exclusiv vizelor.  Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close