Antena 3 CNN Actualitate Cioloş: Vom rezolva problema întârzierilor din agricultură

Cioloş: Vom rezolva problema întârzierilor din agricultură

Cioloş: Vom rezolva problema întârzierilor din agricultură
14 Oct 2007   •   12:39

Viitorul ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, a declarat că va putea rezolva problema întârzierilor în aplicarea sistemului informatic de acordare a subvenţiilor pentru agricultori de la Agenţia de Plăţi pentru Agricultură (APIA), acesta fiind şi motivul pentru care a acceptat postul de ministru. El a precizat că în ministrul mai există şi alte probleme importante care trebuie rezolvate.

?Chestiunea cea mai vizibilă în momentul de faţă la Ministerul Agriculturii este cea legată de Agenţia de Plăţi, însă acolo sunt mai multe lucruri importante de făcut şi am acceptat, după mici ezitări, această propunere, pentru că am încredere cel puţin că în această primă etapă putem rezolva această problemă şi acorda subvenţii agricultorilor. Am încredere şi în colegii cu care am lucrat, în ciuda a ceea ce se vede din exterior. Sigur că sunt nişte întârzieri, nu are rost acum să le explicăm şi să căutăm vinovaţi. Eu cred că lucrurile se pot rezolva şi de aceea am acceptat să fac acest prim pas?, a declarat Cioloş.

Cioloş a precizat că se puteau face mai rapid unele lucruri, însă au existat şi o serie de dificultăţi legate de implementarea programului informatic şi de acordarea, în paralel, a subvenţiilor pentru agricultori. De asemenea el a menţionat că singurul ajutor de care are nevoie este acela de a fi lăsat să lucreze în linişte. ?În momentul de faţă, în afară de o perioadă de linişte, de acalmie, să fim lăsaţi să lucrăm, nu cred că e nevoie de mai mult sprijin. E nevoie de încredere doar, în noi, în mine şi în colegii cu care lucrez. Pentru că vin din minister, nu mă consider singur. Cunosc cea mai mare parte a celor din minister şi de la Agenţia de Plăţi şi sunt oameni cu care cred că se poate lucra?.

Viitorul ministru al Agriculturii a adăugat că va părăsi ministerul în cazul în care situaţia cu care se confruntă agricultura nu va fi depăşită, dar că întreaga echipă din minister va trebui să-şi asume răspunderea pentru o eventuală aplicare de către Comisia Europeană a clauzei de salvgardare.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close