Antena 3 CNN Politică Ciolacu, despre sumele din cererea de plată nr. 3: Nu pierdem niciun ban. Un incompetent de la Energie a crezut că merge cu șmecheria

Ciolacu, despre sumele din cererea de plată nr. 3: Nu pierdem niciun ban. Un incompetent de la Energie a crezut că merge cu șmecheria

marcel ciolacu cu mana la piept
Premierul Marcel Ciolacu să asigurări că România nu va pierde "niciun ban" din cererea de plată nr. 3 din PNRR. Sursă foto: Inquam Photos / George Călin
de G.M.    |    10 Oct 2024   •   14:27

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România nu va pierde "niciun ban" din cererea de plată nr. 3 din PNRR, subliniind că problemele semnalate de Comisia Europeană cu privire la angajamentele asumate de partea română sunt în curs de soluţionare.

El a răspuns astfel, întrebat dacă România ar putea să piardă peste 1 miliard de euro din fondurile care sunt alocate României prin cererea de plată nr. 3 din PNRR.

"Nu pierde niciun ban, vă rog mult, opriţi-vă, că nu facem bine, nu facem bine românilor, nu facem bine economiei. Vă spun eu: nu pierdem niciun ban. Un incompetent la Energie a făcut selecţii cum credea el, ca prin ' 92- '96, că merge cu şmecherii. N-a mers la comisie şmecheria, să pui angajatul tău să-ţi facă subiectele unde merge naşul. Oamenii ăia între timp au informaţii, că există presă liberă în România şi datorită dumneavoastră Comisia Europeană are toate informaţiile şi a spus: avem o rugăminte, reluaţi procedurile că pierdeţi bani. O să şi spună Comisia acest lucru, s-au şi reluat. La AMEPIP s-au reluat. Am vorbit ieri cu secretarul general, aţi văzut la AMEPIP şi-au şi dat demisia, că sunt oameni mai cu mintea la ei. Ieri, după şedinţa de guvern, am vorbit cu secretarul general, mi-a spus: domnule, procedura într-o lună, o lună şi jumătate se finalizează, deci aceea vor fi primii bani pe care îi recuperăm ", a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a adăugat că o problemă în discuţie o reprezintă fondurile aferente proiectului metroului de la Cluj-Napoca.

"Ce am înţeles şi nu am detalii, dar domnul Câciu o să iasă să detalieze. Am înţeles totuşi că rămâne problema cu metroul de la Cluj, unde, acolo, e vorba de nerecuperarea sumelor", a completat Ciolacu.

Şeful Executivului a făcut precizările, joi, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Fabrica Mondelez din comuna Clinceni, judeţul Ilfov. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PNRR guvern
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close