Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu: Dacă vreo dronă este trimisă să lovească o ţintă pe teritoriul României, va fi doborâtă de îndată

Ciolacu: Dacă vreo dronă este trimisă să lovească o ţintă pe teritoriul României, va fi doborâtă de îndată

Ciolacu - profimedia
Marcel Ciolacu. Sursa foto: Profimedia Images
de I.C.    |    11 Sep 2024   •   11:20

 Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că dacă o dronă intră pe teritoriul României, este identificată şi este trimisă să lovească o ţintă pe teritoriul ţării noastre, va fi doborâtă de îndată.

Premierul a fost întrebat miercuri dacă, în momentul de faţă, România are legislaţie necesară pentru a doborî dronele care intră pe teritoriul naţional.

„E o întreagă discuţie. Dacă dobori dronele de pe teritoriul României, dar ele sunt pe teritoriul Ucrainei. Dacă acele drone lovesc ţinte pe teritoriul... E o discuţie, haideţi să o luăm mult mai serioasă. Eu ce vă spun cu certitudine: dacă vreo dronă intră pe teritoriul României, este identificată şi ea este trimisă să lovească o ţintă pe teritoriul României, va fi doborâtă de îndată. (...) Şi ultima oară s-a întâmplat", a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Acesta a fost întrebat şi despre situaţia de zilele trecute când o dronă a intrat deja câţiva zeci de kilometri pe teritoriul României.

„Şi-am ridicat F-16 şi am monitorizat toată traiectoria de pe teritoriul României, cum de altfel au făcut-o şi alte state. Ştiţi că avem poliţie aeriană internaţională. Nu vă faceţi griji că acea dronă ar fi putut lovi vreo ţintă pe teritoriul României. Ar fi fost doborâtă imediat, cu protocol, cu lege, fără lege. Nu se joacă nimeni”, a conchis Ciolacu.

Comisia de apărare a Senatului se va reuni, miercuri, de la ora 12,00, într-o şedinţă cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit unor surse parlamentare, printre temele întâlnirii se află analiza modificării legislaţiei prin care s-ar permite militarilor anihilarea dronelor care intră pe teritoriul României.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu drone rusesti
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close