Echipa de transplant din avionul prăbuşit era formată din medici renumiţi. Unii dintre mai buni specialişti în chirurgie şi transplant din întreaga ţară au fost la un pas să-şi piardă viaţa în timpul misiunii în urma căreia ar fi schimbat patru destine.
Radu Zamfir, chirurg la Institutul Clinic Fundeni era coordonatorul echipei medicale implicate in prelevarea de organe de la Oradea. El este cel care dupa accident, alaturi de medicul Valentin Calu de la Spitalul Elias , a dat primul ajutor celor raniti. Are 39 de ani si a participat la zeci, poate chiar sute de transplanturi alături de prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni.
Valentin Calu are 42 de ani şi lucrează ca medic chirurg la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitala, iar din 2007 este si purtatorul de cuvant al unitatii sanitare. Anterior, el a fost coordonator al Unitatii de Primiri Urgente de la Elias.
Alături de ei era şi doctorul
Sorin Ianceu medic chirurg la Spitalul Municipal din Beiuş. Aceasta face parte din echipa de prelevare şi transplant de la spitalulul Judeţean Oradea.
În aeronava pilotată de Adrian Iovan se mai afla
Cătălin Pivniceru - chirurg la Spitalul Sfânta Maria din Capitală. Doctorul lucrează de 13 ani în cadrul unităţii medicale.
Rezidentă de la Spitalul Fundeni care şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii avionului era studenta în anul CINCI la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti.
În timpul zborului fatal de ieri,Adrian Iovan era ajutat de copilotul
Răzvan Petrescu.
Cu experienţă de peste 16.000 de ore de zbor., Adrian Iovan nu a fost la primul incident in care a fost distrus un avion. În 2012 a făcut o decolare greşită cu o aeronavă a Şcolii Superioare de Aviaţie.
Cu o zi înainte să îşi pierdă viaţa în accidentul aviatic, pilotul
Adrian Iovan a dat ultimul său interviu, colegilor de la Observator. Iovan vorbea de posibilele pericole care pot apărea în timpul unui zbor. Spunea că o călătorie cu avionul poate scurta viaţa cu mulţi ani. Si asa a fost...