Antena 3 CNN Actualitate Cine a dus caseta cu flagrantul la televiziunea publică

Cine a dus caseta cu flagrantul la televiziunea publică

Cine a dus caseta cu flagrantul la televiziunea publică
12 Oct 2007   •   11:13

Imaginile flagrantului Mureşan-Remeş au făcut vâlvă în toată presa românească. S-a discutat despre originea casetei, cum a ajuns la televiziunea publică, pe baza căror raţiuni s-a decis difuzarea ei şi apoi de ce a fost interzisă. Un element surpriză în tot acest episod este legat însă de cel care a transportat caseta către TVR. Victor Ciutacu, redactor şef adjunct la Jurnalul Naţional, a declarat în cadrul emisiunii ?Sinteza Zilei? că este vorba despre reporterul TVR pe justiţie, Alexandru Costache. Informaţia a fost confirmată şi de Diana Tuşa, şefa tineretului liberal de la sectorul 1 Bucureşti, pe blogul său. Nu se ştie nici până acum însă cine a realizat materialul care a fost difuzat miercuri seară de TVR, acesta fiind difuzat fără a avea vreo semnătură.

Cine este Alexandru Costache?

În 2004, chiar înaintea alegerilor prezidenţiale, Alexandru Costache a fost implicat în scandalul legat de cenzura la TVR. Jurnalistul l-a acuzat pe directorul de atunci al televiziunii publice, Valentin Nicolau, că favorizează practici ca cenzura şi presiunile politice, prelucrând sau interzicând chiar ştiri care nu erau pe placul PSD. În plină campanie electorală, Alexandru Costache a trimis cotidianului ?Evenimentul Zilei? o scrisoare deschisă în care vorbea despre presiunile la care sunt supuşi ziariştii TVR, din partea Partidului Social Democrat.

În aceeaşi perioadă, el a cerut să aibă o întrevedere cu Valentin Nicolau. Discuţia cu directorul TVR a fost însă un alt scandal. Alexandru Costache l-a acuzat pe Nicolau că nu i-a permis înregistrarea discuţiei. Ba mai mult, la vederea reportofonului Nicolau s-ar fi enervat iar întreaga discuţie s-ar fi transformat într-o altercaţie. Scandalul a trecut, alegerile au adus PSD în opoziţie, Valentin Nicolau a plecat de la TVR, însă Alexandru Costache a rămas angajatul televiziunii publice.

Sursa foto: BBC

MITA REMEŞ-MUREŞAN. AU APĂRUT IMAGINILE OPRITE LA DIFUZARE DE DIRECTORUL TVR

SE PREGĂTEŞTE UN NOU SCANDAL DE CORUPŢIE. VIZAŢI ? EUGEN NICOLAESCU ŞI MIHAI VOICU

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close