Antena 3 CNN Actualitate Cinci terorişti de ocazie riscă închisoarea

Cinci terorişti de ocazie riscă închisoarea

Cinci terorişti de ocazie riscă închisoarea
16 Mar 2007   •   21:40

Glumele proaste, făcute la serviciul 112, îi pot trimite după gratii pe cinci sătmăreni. Grupul, condus chiar de un profesor de limba română, suna la serviciul de urgenţă şi anunţa pe un ton grav că în diverse zone din Carei au fost amplasate bombe. Ca să pară credibili, teroriştii de ocazie se recomandau islamişti sau mafioţi.

Textele de ameniţare erau redactate de liderul grupului, un profesor de limba română, în vârstă de 27 de ani. De cele mai multe ori mesajele erau încheiate cu mesajul "Trăiască Jihadul Sfânt". Alteori, presupuşii terorişti afirmau că fac parte din mafia rusă a traficanţilor de droguri. Pe lângă textul de ameninţare, profesorul le dădea celorlalţi membri şi o cartelă de telefon public. Atât textul, cât şi cartela erau ulterior distruse.

Apropiaţii profesorului cred că acesta vroia pur şi simplu să se răzbune pe lume, pentru că are deja dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate, şi nici relaţiile cu conducerea licelui în care lucra nu erau bune. DEl îi răsplătea pe cei patru "colaboratori", pentru serviciile prestate, cu sume cuprinse între 50 si 200 de lei noi. Cei cinci riscă acum să fie condamnaţi la 12 ani de închisoare. Mai mult, ei vor fi amendaţi cu sume de până la 20 de milioane de lei şi vor fi obligaţi să plătească şi deplasarea echipelor de pirotehnişti.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close