Antena 3 CNN Actualitate Cinci jurnalişti au fost bătuţi la o nuntă de rromi

Cinci jurnalişti au fost bătuţi la o nuntă de rromi

Cinci jurnalişti au fost bătuţi la o nuntă de rromi
13 Oct 2007   •   14:03

Cinci jurnalişti din Târgu Jiu au fost bătuţi în această după-amiază, în timp ce încercau să realizeze un reportaj despre o nuntă între minori în comunitatea de rromi de la Strehaia. Jurnaliştii au fost luaţi la bătaie de nuntaşi, care le-au spart aparatele de filmat şi le-au luat casetele.

Jurnaliştii susţin că se aflau pe stradă, în apropierea casei miresei. Din senin, spun ei, nuntaşii s-au năpustit asupra lor. Camerele de filmat au fost deteriorate în urma altercaţiei, iar jurnaliştii susţin că agresorii le-au luat o casetă, pe care înregistraseră incidentul. Scăpaţi din mâinile nuntaşilor, cei cinci au anunţat poliţia. În urma intervenţiei poliţiştilor, echipele de televiziune au reuşit să recupereze caseta. În locul incidentului însă, nuntaşii filmaseră un buchet de flori. Jurnaliştii au depus o plângere la poliţie împotriva agresorilor.

Nunta de la Strehaia este şi în atenţia autorităţilor. Reprezentanţii direcţiei pentru protecţia copilului le-au cerut părinţilor declaraţii scrise că în acest sfârşit de săptămână va avea loc doar o petrecere, şi nu o nuntă propriu-zisă, având în vedere că protagoniştii au doar 14 ani. Părinţii au anunţat că, pentru a demonstra că totul este în regulă, au invitat-o la petrecere şi pe baroneasa Emma Nicholson. Aceasta a încercat în trecut în mai multe rânduri să prevină căsătoriile între copiii rromi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close