Antena 3 CNN Actualitate Cimitir cu sistem de supraveghere video

Cimitir cu sistem de supraveghere video

Cimitir cu sistem de supraveghere video
13 Mai 2007   •   18:17

Cimitirul central din Constanţa are sistem de supraveghere video. Primele camere au fost montate deja, iar alte 14 le vor urma în scurt timp. Administraţia cimitirului speră că, astfel, va preveni furtul şi profanarea de morminte. Camerele pot surprinde orice mişcare. Fiecare persoană care intră sau iese din cimitir este înregistrată. Probele pot fi apoi analizate de poliţie, procuratură sau orice instituţie care începe o anchetă. Însă camerele nu înregistreză continuu, ci numai pe detecţie de mişcare.

Idea i-a venit administratorului după o vizită în Italia. ?Un cimitir din Milano, acolo am văzut prima data camere de luat vederi cam peste tot. Acum sunt montate două, în decurs de două zile se vor monta încă două şi până la sfârşitul anului se montează 16 camere?, a declarat administratorul cimitirului, Dumitru Drăghici.

Investiţia se ridică la aproape 10.000 de lei. Camerele se pot roti 360 de grade în jurul axei. Filmează orice şi sunt poziţionate pe stâlpii de iluminat astfel încât n-au nici un obstacol în faţa şi nici un unghi... mort. Aşa că hoţii şi profanatorii de morminte trebuie să se teamă. Vor fi vegheaţi de undeva de sus.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close