Antena 3 CNN Actualitate Chiuariu vrea reglementări mai dure în Legea ANI

Chiuariu vrea reglementări mai dure în Legea ANI

Chiuariu vrea reglementări mai dure în Legea ANI
28 Mai 2007   •   12:29

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a cerut într-o conferinţă de presă reglementări mai dure pentru legea ANI. În viitoarea şedinţă a Cabinetului, Ministerul Justiţiei va înainta o propunere de Ordonanţă de Urgenţă care să modifice şi să completeze prevederile Legii ANI votate de Parlament. Cea mai semnificativă modificare anunţată de ministru are în vedere reducerea de la 20.000 la 10.000 de euro a sumei care declanşează procedurile de verificare a averii.

Chiuariu a anunţat şi un desfăşurător al termenelor de punere în mişcare a prevederilor legii. În opinia sa, în patru luni de la începerea procedurilor Legea ANI va fi operaţională.

Ministrul a mai spus că aşteaptă ca în această săptămână Guvernul să asigure un sediu pentru Consiliul naţional de Integritate, iar prin rectificarea de buget din luna iunie Ministerul Economiei şi Finanţelor să asigure sumele necesare funcţionării.

Tudor Chiuariu a respins informaţiile potrivit cărora ar putea fi activată clauza de salvgardare, susţinând că nu există niciun pericol pentru un astfel de demers din partea Comisiei Europene.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close