Antena 3 CNN Actualitate Chiuariu: DNA este un instrument politic de şantaj

Chiuariu: DNA este un instrument politic de şantaj

Chiuariu: DNA este un instrument politic de şantaj
19 Sep 2007   •   09:15

Există elemente pentru a afirma că DNA este un instrument de şantaj politic, iar raportul Inspecţiei Consiliului Superior al Magistraturii, publicat deocamdată în presă, centrală relevă acest lucru. Afirmaţia a fost făcută chiar de ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu. Demnitarul a precizat că va da în acest sens exemple concrete în zilele următoare. Ministrul Justiţiei a mai spus că, după prezentarea concluziilor raportului CSM privind activitatea DNA, se va relua discutarea cererii sale de revocare din funcţie a procurorului DNA Doru Ţuluş.

Potrivit raportului CSM, în fişetele secţiei de combatere a infracţiunilor conexe, infracţiunilor de corupţie, condusă de procurorul Doru Ţuluş, existau sesizări vechi de câţiva ani, fără a fi înregistrate ca dosare penale şi fără ca în ele să se fi efectuat vreo activitate.

În schimb, alte dosare penale au primit soluţii care nu se regăsesc în Codul de Procedură Penală. Mai mult, procurorul Doru Ţuluş a soluţionat plângeri care erau de competenţa instanţei de judecată. Inspectorii CSM au mai constatat că acesta a preluat din prerogativele şefilor de serviciu, fiind singurul care analiza legalitatea şi temeinicia soluţiilor de netrimitere în judecată.

Cu alte cuvinte, doar Ţuluş ar fi fost cel care decidea dacă o persoană este nevinovată şi nu trebuie trimisă în judecată, chiar dacă dosarul era instrumentat de un alt procuror. Tudor Chiuariu aprecia marţi că din raportul CSM reiese că la secţia procurorului Ţuluş se fabrică sau se ascund dosare, iar activitatea DNA se bazeză pe abuz şi incompetenţă.

Controlul la Direcţia Naţională Anticorupţie a fost dispus de către CSM în luna mai, după solicitarea ministrului Tudor Chiuariu de revocare din funcţie a procurorului Doru Ţuluş.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close