Antena 3 CNN Actualitate Chirurgii aduc bani şi instrumente de acasă pentru operaţii (video)

Chirurgii aduc bani şi instrumente de acasă pentru operaţii (video)

Chirurgii aduc bani şi instrumente de acasă pentru operaţii (video)
03 Iul 2007   •   09:01

Chirurgii cardiologi din Târgu Mureş au ajuns în situaţia în care îşi aduc materiale de acasă, numai ca să poată salva vieţile oamenilor. Directorul economic, altfel spus ?stăpânul fondurilor?, se dă lovit. Susţine sus şi tare că lui nu i s-a spus nimic punctual. Chiar dacă este vorba de una dintre cele mai mari clinici de chirurgie cardio-vasculară din ţară, medicii mureşeni spun că situaţia catastrofală de la clinica de Cardiologie durează de câţiva ani buni. Directorul economic ştie care este situaţia dar nu face nimic.

În ultima vreme medicii au ajuns însă la capătul răbdărilor. Şeful clinicii precizează că doctorii sunt nevoiţi să aducă de acasă materialele necesare efectuării operaţiilor. Spune chiar că au ajuns să se roage de prietenii din străinătate pentru materialele care salvează vieţile oamenilor.

Luni, de exemplu, pentru toate cele trei intervenţii care s-au făcut la clinica de cardiologie din Târgu Mureş, cele necesare au fost cumpărate din banii personali ai medicului. Altfel pacienţii ar fi putut să moară pe masa de operaţie.

Şi nu este singura dificultate. Clinica se confruntă şi cu o criză de personal. Dacă situaţia nu se va rezolva, şeful Clinicii de Cardiologie din Targu-Mures este hotărât să îşi dea demisia.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close