Antena 3 CNN Actualitate CFR Marfă a cheltuit 60.000 de euro pentru o maşină de lux, deşi mai avea una identică

CFR Marfă a cheltuit 60.000 de euro pentru o maşină de lux, deşi mai avea una identică

CFR Marfă a cheltuit 60.000 de euro pentru o maşină de lux, deşi mai avea una identică
07 Feb 2009   •   10:33

Chiar dacă guvernul ne asigură că va reduce cheltuielile, mai ales în instituţiile bugetare, tocmai acestă regulă nu se respectă. Şeful interimar de la CFR Marfă, Călin Graţian, a cheltuit, din bani publici, 60.000 de euro pe o maşină de lux, deşi mai avea una. Maşina a fost achiziţionată pe data de 23 ianuarie 2009. CFR Marfă, o companie profitabilă în 2007, este afectată de criza economică mondială încă din august şi a încheiat anul în pierdere.
Maşina, achiziţionată cu banii jos, dispune de toate opţiunile, printre care interioare din radăcină de nuc şi tapiţerie din piele de Milano. Un manevrant, angajat al CFR Marfă, ar fi trebuit să strângă 23 de ani banii ca să şi-o cumpere.
Surse din cadrul companiei spun că maşina scumpă e un cadou pentru Constantin Axinia, subsecretar de stat la transporturi, care are în subordine căile ferate. Axinia neagă şi insistă că îi este suficientă maşina care i-a fost oferită, acum câţiva ani de un fost şef al CFR Călători. Acum îi cere explicaţii lui Călin Graţian şi se gândeşte că ar putea spăla ruşinea cerându-i acestuia să o vândă.
Antena 3

×
Subiecte în articol: cfr marfa masina de lux
Cele mai noi știri
Parteneri
x close