Antena 3 CNN Actualitate CFR majorează tarifele cu 9 procente

CFR majorează tarifele cu 9 procente

CFR majorează tarifele cu 9 procente
27 Feb 2007   •   18:24

Începând cu 1 martie, preţul biletelor de tren se va majora cu 9 procente. Potrivit directorului comercial al CFR Călători, Cintia Chinde, majorarea este realizată în baza Ordonanţei 79/2006, potrivit căreia CFR modifică preţurile trimestrial. "Practic, majorarea nu se referă numai la creşterea tarifelor la combustibil sau la energie electrică. Se referă şi la alte produse pe care le folosim la exploatarea şi mentenanţa trenurilor, pe care le procurăm la preţuri apropiate de cele ale Uniunii Europene", a declarat Cintia Chinde.

Majorarea de 9 la sută nu se va aplica în fiecare trimestru. Conform Ordonanţei 79 această majorare se face cu 7 la sută, peste acest procent adăugându-se nivelul cumulat al indicilor preţurilor de consum neluaţi în calcul de la ultima creştere a tarifelor, informează Rompres.

Ultima majorare a preţurilor la biletele de tren a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, când tarifele au crescut cu aproape 8 la sută. Potrivit directorului comercial de la CFR Călători, pasagerii au recunoscut îmbunătăţirea confortului, trenurile de rang superior sunt numai din vagoane modernizate, care oferă condiţii foarte bune, aer condiţionat, un design modern şi curăţenie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close