Antena 3 CNN Actualitate Cetatea Râşnov, redeschisă după un an de pauză. Intrarea liberă în luna august

Cetatea Râşnov, redeschisă după un an de pauză. Intrarea liberă în luna august

Cetatea Râşnov, redeschisă după un an de pauză. Intrarea liberă în luna august
05 Aug 2010   •   16:14

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Braşov, Cetatea Râşnov, s-a redeschis miercuri. Cetatea a fost închisă timp de aproape un an, după ce s-a prăbuşit un balcon de pe unul din zidurile cetăţii, informează Agerpres.

Cetatea Râşnov a trecut în proprietatea primăriei în luna iunie 2010, după mai mulţi ani de procese cu fostul proprietar S.C. Drumuri Publicitare S.A. Primarul Adrian Veştea a susţinut că, în următorii ani, obiectivul turistic va căpăta o altă faţă şi va fi redat turiştilor prin mai multe evenimente culturale care vor fi promovate pe întreg parcursul lui 2011.

Veştea a mai anunţat de asemenea că vizitarea cetăţii se face gratuit în luna august, când sunt organizate mai multe evenimente culturale:
- Festivalul Curtea Comedianţilor (2 - 8 august)
- Festivalul Internaţional de Muzică pentru Tineri (4 - 8 august)
- Festivalul de Film Istoric (8 - 15 august)
- Festivalul de Artă (20 - 22 august)
- Festivalul de Reconstituire Istorică (26 - 29 august)

În primăvara anului viitor, când Râşnovul va sărbători 800 de ani de la venirea Cavalerilor Teutoni în cetate, va fi inaugurat un muzeu al cetăţii, la cele mai înalte standarde. Din luna septembrie, vizitarea Cetăţii Râşnov se va face pe baza unei cartele, iar primarul promite că preţurile de acces vor fi mai mici decât cele practicate până la închiderea cetăţii. 

Antena3.ro




×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close