Situaţia Cetăţii Râşnov rămâne incertă. Autorităţile locale se judecă şi acum cu foştii administratori ca să reintre în posesia ei şi să o reabiliteze.
Încercăm, în funcţie de banii pe care îi avem la dispoziţie, să facem toate aceste lucrări în regim de urgenţă, fiindcă altfel, ne putem aştepta ca toate aceste ziduri să se dărâme, după cum a ieşit din expertiză, iar cetatea să sufere nişte catastrofe pe care nu le-a suferit niciodată în istoria ei.
Administratorul italian al cetăţii Râşnov i-a făcut construcţii ilegale
Expertiza arată că italianul care a administrat cetatea a construit ilegal balcoane, terase şi a decopertat zidurile acesteia. În plus, a montat şi două rezervoare de apă care urmau să alimenteze un restaurant.
Pentru salvarea cetăţii trebuie făcute lucrări de consolidare a zonelor periculoase, în regim de urgenţă.
Pentru aceste lucrări autorităţile au nevoie de aproape şapte milioane de lei. Chiar dacă procesul dintre primăria Râşnov şi foştii administratori nu s-a încheiat, autorităţile au dreptul să intervină pentru salvarea monumentului de categorie A. Pe 25 februarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va avea loc un nou termen în proces.
Antena 3