Antena 3 CNN Actualitate Cererea de urmărire penală a ministrului Agriculturii - blocată

Cererea de urmărire penală a ministrului Agriculturii - blocată

Cererea de urmărire penală a ministrului Agriculturii - blocată
08 Oct 2007   •   12:11

Procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi a solicitat luni avizul pentru declanşarea urmăririi penale a ministrului Agriculturii Traian Remeş. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Dosarul lui Remeş are legătură directă cu reţinerea fostului ministru al Agriculturii din guvernarea CDR, Ioan Avram Mureşan. Potrivit probelor deţinute de procurori, Mureşan ar fi intervenit pe lângă actualul ministru Decebal Traian Remeş pentru a sprijini o firmă din Satu Mare, condusă de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă.

În schimb, Remeş ar fi primit produse în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro. Remeş ar fi trebuit să primească la finalizarea licitaţiilor şi un autoturism de lux.

Cererea de declanşare a urmării penale a ministrului Traian Remeş este blocată până când noii membri ai Comisiei speciale de la Preşedinţie sunt propuşi de CSM, care are la dispoziţie 30 de zile pentru a trimite şefului statului lista membrilor, începând cu data de 4 octombrie.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut urmărirea penală a unei serii de demnitari. Este vorba despre ministrului justiţiei Tudor Chiuariu, de fostul ministru al comunicaţiilor, Zsolt Nagy, anchetat în acelaşi dosar ca şi Chiuariu privind o ordonanţă având ca obiect un teren pentru Poşta Română. Iar al treilea demnitar este fostul ministru al apărării Victor Babiuc într-o cu totul altă cauză, privind schimbul de terenuri făcut de MApN cu Gigi Becali la sfîrşitul anilor '90.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close