Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a precizat că elicpterul prăbuşit la Ungheni a fost verificat atent, din punct de vedere tehnic, înainte de zbor, motiv pentru care nu are niciun reproş de făcut. Potrivit ministrului Apărării, elicopterele militare de tip Puma Socat vor rămâne la sol până când se va stabili dacă în cazul acestui accident a fost vorba de o problemă tehnică sau de o eroare de pilotaj. Şi directorul IAR Braşov afirmă că aparatul ar fi trebuit să fie în bună stare, pentru că fusese modernizat.
Elicopterul s-a prăbuşit miercuri seară în jurul orei 18.30 şi a luat foc. Aparatul decolase cu 45 de minute înainte de la Baza Militară 90. Prăbuşirea elicopterului a fost anunţată la serviciul de urgenţă 112 de primarul comunei Ungheni.
Primii care au sosit la locul accidentului au fost localnicii din Ungheni. Oamenii au declarat că aparatul a făcut câteva manevre ciudate şi ulterior au înţeles că pilotul a evitat zona caselor. În apropierea locului în care s-a prăbuşit elicopterul se află un depozit de azotat de amoniu. Pilotul a reuşit să evite un incendiu de amploare, prin manevrele pe care le-a făcut înainte ca aparatul să cadă.
Doi procurori militari de la Parchetul Militar Teritorial Bucureşti şi unul de la Secţia Parchetelor Militare au fost trimişi să învestigheze cauzele prăbuşirii.
Cele trei persoane care au murit în urma prăbuşirii elicopterului militar sunt comandorul Nicolae Bucur, locotenentul Ionel Craiu, ambii piloţi, şi maistrul militar Alexandru Adrian Ticea. Toţi trei erau militari cu experienţă şi sute de ore de zbor.
Antena 3