Antena 3 CNN Actualitate Cercetătorii români au prezentat publicului legumele care pot TRATA cele mai grave boli. "Castravetele amar, ideal pentru diabetici"

Cercetătorii români au prezentat publicului legumele care pot TRATA cele mai grave boli. "Castravetele amar, ideal pentru diabetici"

Cercetătorii români au prezentat publicului legumele care pot TRATA cele mai grave boli. "Castravetele amar, ideal pentru diabetici"
de O.P.    |    26 Iul 2013   •   06:20

Specialiştii din Buzău au creat mai multe soiuri de legume care ajută la tratarea diabetului. Vinete albe, bureţi de baie care cresc în grădină, roşii negre şi castraveţi sunt doar câteva dintre legumele expuse la Buzău de Ziua Porţilor Deschise ale Staţiunii de Cercetare Legumicolă. Cultivatori din toată ţara au venit să vadă legumele ciudate şi au fost interesaţi să afle cum le pot obţine şi ei în serele personale.

Soiurile exotice au fost obţinute de specialiştii Staţiunii de Cercetare Legumicolă din Buzău după ani mulţi de cercetări. Legumele bizare au efecte curative, spun cercetătorii. La staţiunea experimentală din Buzău, cultivatorii au putut vedea castravetele amar, bogat în insulină, ce poate fi folosit în tratarea diabetului...

Cercetătorii au mai obţinut buretele de baie natural, care stimulează circulaţia sângelui, dar şi vinetele albe... sau tomatele de culoare neagră, ce pot fi folosite la prepararea dulceţurilor, pentru că au conţinut de zahăr egal cu cel al pepenului verde.

În ultimii ani, cererile pentru aceste legume au crescut.

Până în prezent, staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău a creat peste 40 de noi soiuri de legume.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close