Antena 3 CNN Actualitate Cercetătorii din Wuhan recunosc că au fost mușcați de lilieci infectați cu COVID

Cercetătorii din Wuhan recunosc că au fost mușcați de lilieci infectați cu COVID

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 09:10 18 Ian 2021 Modificat la 09:10 18 Ian 2021
Cercetătorii din Wuhan recunosc că au fost mușcați de lilieci infectați cu COVID
Sursa foto: pixabay

Unul dintre cercetători spune că dinții animalului i-au trecut prin mănușa de cauciuc precum un ac.

Potrivit imaginilor înregistrate de un echipaj de televiziune chinez și difuzate în 2017, personalul laboratorului manipula liliecii fără mănuși și lucra cu ”virușii vii” fără măști, încălcând astfel toate regulile de strictă siguranță impuse de Organizația Mondială a Sănătății. 

Dezvăluirile vor îngreuna ancheta Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la originea noului coronavirus, scrie Daily Mail

Echipa de specialiști din partea OMS care anchetează declanșarea pandemiei a ajuns la Wuhan

O echipă de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) însărcinată să ancheteze asupra originii coronavirusului a sosit joi în China, la Wuhan, locul unde s-a declanșat pandemia. Misiunea OMS este alcătuită din zece oameni de ştiinţă, din mai multe țări: Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar şi Japonia.

Această vizită este extrem de sensibilă pentru Beijing, dornic să îndepărteze orice responsabilitate în pandemia care a făcut circa două milioane de morţi în întreaga lume. Iniţial prevăzută să înceapă săptămâna trecută, ea a fost anulată în ultimul moment din lipsa vizelor necesare pentru echipă.

Experţii sunt supuşi imediat după sosire la o carantină de două săptămâni.

"După discuţii, echipa de experţi ai OMS (...) se va duce în China începând cu 14 ianuarie pentru inspecţii. Ei vor efectua cercetări în comun cu oamenii de ştiinţă chinezi cu privire la originile COVID-19", a declarat Ministerul Sănătăţii chinez, luni, într-un scurt comunicat, potrivit Reuters.

COVID-19 a fost detectat pentru prima dată în orașul chinez Wuhan din provincia centrală Hubei la sfârșitul anului 2019

Se credea inițial că virusul își are originea într-o piață de vânzare a animalelor exotice pentru carne. S-a sugerat că aici virusul a făcut saltul de la animale la oameni. Dar originile virusului rămân profund contestate. Unii experți consideră că piața nu ar fi fost originea și că, în schimb, răspândirea visurului a fost doar amplificată acolo.

Unele cercetări au sugerat că virusurile din categoria coronavirus, capabile să infecteze oamenii, ar fi putut circula nedetectate la lilieci de zeci de ani. Cu toate acestea, nu se știe ce gazdă intermediară a animalelor a transmis virusul între lilieci și oameni.

 

 

 

 

×
Etichete: lilieci Wuhan
x close