Antena 3 CNN Actualitate Care au fost cele mai căutate joburi în pandemie

Care au fost cele mai căutate joburi în pandemie

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 11:40 13 Ian 2021 Modificat la 11:40 13 Ian 2021
o_1erteeipoocebm31ercpv7gt2b.jpg
Sursa foto: Hepta

Joburile remote, care au putut fi desfășurate de acasă , au fost vedeta anului pandemic astfel că, în 2020 candidații au efectuat în total peste 600.000 de căutări pentru joburi în care activitatea de zi cu zi poate fi desfășurată de oriunde. În ceea ce privește perspectiva joburilor remote în 2021, estimăm o nouă creștere, de aproximativ 60% față de 2020, pentru joburile white collar în sistem work from home, spun specialiștii companiei.

"Deși au fost domenii și companii puternic afectate de criza epidemiologică, măsurile de sprijin guvernamental vizând păstrarea relaţiilor de muncă și sectoarele care au cunoscut creșteri importante în 2020 au reușit să contrabalanseze impactul negativ din domeniile afectate.

Conform acestora, cei mai mari angajatori ai anului 2020 au fost companiile care activează în domenii precum retail, medical&pharma, IT&C, financiar-consultanță, construcții și BPO.

Cumulat, cele șase domenii au fost responsabile pentru mai mult de 60% din numărul de locuri de muncă pentru care angajatorii au postat anunțuri pe platforma BestJobs, în perioada ianuarie-decembrie 2020.

Cele mai căutate joburi au fost în domeniile: transporturi, financiar-contabilitate, medicină și farmacie, IT, vânzări.

În anul pandemic, numărul total de aplicări pentru joburi noi a fost cu 58% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut

"Chiar dacă pandemia a modificat într-o mare măsură întreg procesul de recrutare, angajatorii au continuat să fie activi în contactarea candidaților, iar în 2020 volumul total al contactărilor directe din platforma BestJobs a crescut cu 19% față de 2019.

În același timp, și interesul angajaților în ceea ce privește căutarea unui nou job sau, cel puțin, de a evalua ofertele angajatorilor a crescut. În anul pandemic, numărul total de aplicări pentru joburi noi a fost cu 58% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut", mai spun reprezentanții BestJobs.

Peste 70% dintre angajații români care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare la sfârșitul anului trecut afirmă că nivelul de stres la locul de muncă a crescut de la declanșarea pandemiei, iar mai mult de un sfert dintre aceștia apreciază că nivelul de stres chiar s-a dublat.

"După 10 luni de pandemie, copleșiți de sarcini la serviciu, teamă, incertitudine și izolare socială, aproape 30% dintre respondenți admit că deja au ajuns la burnout.

Oboseala resimțită în urma unui program solicitant îi face pe alți aproape 20% dintre angajați să creadă că în cel mult o jumătate de an vor ajunge la epuizare, dacă stresul se va menține la același nivel, în timp ce aproape 16% estimează că vor ajunge la epuizare în cel mult un an", au mai anunțat reprezentanții companiei.

Potrivit acestora, principala tendință din piața muncii în 2021 va rămâne digitalizarea și automatizarea, atât în procesul de recrutare, cât și în activitatea angajaților.

×
Etichete: joburi pandemie
TOP articole
x close