În doar câteva zile, managerii celor 4 spitale din Sectorul 1 ar putea să pună lacăt pe unitățile medicale și asta pentru că autoritățile locale nu i-ar fi ajutat să primească mai rapid autorizațiile de securitate pentru incendiu.
Sunt corpuri de clădiri vechi care aparțin spitalelor și trebuiesc reabilitate.
''Am primit o adresă semnată de Consiliul Local al Sectorului 1, că ne transferă nouă, clădirea, ca și administrație. Orice om serios care știe buget, venituri și cheltuilie se întreabă cum putem noi administra în totalitate acest spital. E o întrebare retorică'', a spus Marian Burcea, manager Spitalul Clinic de Oftalmologie.
Un alt spital, aceleaşi temeri. Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” riscul este inevitabil. Clădirile construite în anii 1900 riscă să fie închise, iar pacienţii să ajungă în stradă.
''O să trebuiască să recunoască faptul că nu au făcut expertizele, că nu au făcut tot ce trebuia făcut şi să dea bani pentru perioada în care trebuiau făcute. Am făcut zeci de cereri către Primăria Sectorului 1. Sunt zeci. Nu sunt copaci câte cereri putem să facem noi şi să spunem acelaşi lucru, pentru că nu primim niciun răspuns'', a spus Alexandru Ulici, manager Spitalul Clinic ''Grigore Alexandrescu''.
Consilerii PSD au sărit în ajutorul managerilor acestor spitale şi au făcut o plângere la Tribunalul Bucureşti şi la Prefectură prin care cer să nu li se taie finanţarea, iar prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu le-a transmis social-democraţilor că va discuta cu ministrul Sănătăţii.
Oficial, Vlad Voiculescu recunoaşte că situaţia nu trebuia neapărat schimbată.
Până când vor primi un răspuns, managerii celor patru spitale vor fi nevoiţi să se descurce singuri cu finanţarea.