Antena 3 CNN Actualitate Cel mai modern avion de luptă din lume este starul expoziției de tehnică militară de la Băneasa | Evenimentul Black Sea Defense and Aerospace 2024, inaugurat de premier și de ministrul Apărării

Cel mai modern avion de luptă din lume este starul expoziției de tehnică militară de la Băneasa | Evenimentul Black Sea Defense and Aerospace 2024, inaugurat de premier și de ministrul Apărării

Cea mai mare expoziție militară din Europa de Est are loc în România, pe o suprafață de 50.000 de metri pătrați.

22 Mai 2024   •   08:57

Evenimentul Black Sea Defense and Aerospace, BSDA, a ajuns, anul acesta, la a noua ediție și este găzduit pe platforma Romaero Băneasa.

La BSDA 2024 participă peste 400 dintre cei mai mari producători de tehnică militară pe plan mondial, din mai mult de 30 de state membre sau partenere NATO.

De asemenea, sunt așteptați peste 300 de delegați străini de nivel înalt si reprezentanții a 55 de state, de pe toate continentele.

În cadrul expoziției vor putea fi văzute avioane americane F-35, cele mai moderne aeronave de luptă din lume, conform experților.

România urmează să semneze în curând un contract care prevede, într-o primă etapă, achziția a 32 de astfel de aparate produse de compania Lockheed Martin, pentru 6,5 miliarde de dolari.

Cele mai dotări ale armatei române, expuse la BSDA 2024

De asemenea, vor fi expuse tancuri americane Abrams M1A2, dar și obuziere sud-coreene calibrul 155 mm, ce vor intra în dotarea forțelor armate ale României.

Armata română urmează să se doteze cu 54 de tancuri Abrams M1A2 SEPv3, suma cerută de partenerul american fiind de 2,53 miliarde de dolari.

Producătorii de armament din Statele Unite ale Americii vor avea cea mai semnificativă reprezentare, cu 47 de expozanți.

Urmează Germania, cu 17 companii, Franța cu 15, Marea Britanie și Cehia cu câte 12 companii și Coreea de Sud cu 11 companii participante.

BSDA 2024 este inaugurată miercuri dimineață, în prezența premierului Marcel Ciolacu și a ministrului Apărării, Angel Tîlvăr.

Pasionații de tehnică militară pot admira exponatele până pe 24 mai.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close