Bucătarii amatori au gătit la Bucureşti cel mai mare ghiveci măcelăresc gătit vreodată. A fost nevoie de 180 de kilograme de carne şi alte 200 de ceapă, roşii, morcovi, plus condimente.
Era ora opt dimineaţa şi 20 de bucătari şi ajutoare se apucau să pregătească cel mai mare ghiveci măcelăresc. Patru ore mai tîrziu, abia jumătate dintre legume nu erau tăiate, însă, carnea sfîrâia deja deasupra focului. Pe măsură ce ajutoarele terminau de tocat, legumele erau aruncate în tigaie.
Nu mai puţin de 16 butelii au fost aprinse pentru a fierbe sutele de kilograme de carne şi legume. Patru oameni învîrteau încontinuu tocana şi tot nu erau îndeajuns.
Miresmele răspindite în aer de carnea, legumele şi mirodeniile de pe foc, au adunat în jurul tigăii zeci de oameni care abia aşteptau să guste din tocană.
Deşi a fost principala atracţie a concursului pentru gătit, nu doar ghiveciul i-a atras pe cei veniţi la tîrg. Bucătăriile străine şi mîncărurile exotice au atras la fel de mulţi curioşi.