Asta în contextul în care ieri magistraţii au judecat şi constestaţia depusă de profesorul Gheorghe Mencinicopschi în acelaşi dosar.
De altfel, toţi cei condamnaţi au atacat în instanţă deciziile date de judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel Bucureşti.
Cei condamnaţi în dosarul Telepatia au depus toţi contestaţii la sentinţele primite. Apărătorii acestora reclamă faptul că nu au exista probe directe sau indirecte care să îi incrimneze. În plus, prejudiciul despre care au vorbit judecătorii nu avea nicio legătură cu Ministerul Agriculturii, dar instituţia a fost păstrată ca parte vătămată în proces, pentru că altfel s-ar fi cerut refacerea dosarului.
Cei doi judectori au respins 50 de cereri de probatorii fără nicio motivare. Printre acestea şi audierea foştilor miniştri, Dacian Cioloş şi Ilie Sârbu, dar şi a preşedintelui Traian Băsescu. Avocaţii susţin că expertizele respinse de magistraţi ar fi putut arunca în aer acuzaţiile DNA.
Instanţa a dat dovadă de o viteză de lectură supraomenească, la fel ca la studierea dosarului, atunci când a fost vorba despre concluziile scrise ale avocaţilor.
Acesta au fost depuse pe 7 august la dosar, iar în 8 august, la mai puţin de 24 de ore de la primirea documentelor, cei doi magistraţi au pronunţat sentinţa. Asta deşi numai în cazul lui Dan Voiculescu concluziile înumau aproape 150 de pagini. Toate acestea au oferit opiniei publice imaginea unui proces politic şi inechitabil. La asta a contribuit şi declaraţia preşedintelui Traian Băsescu în ziua ultimului termen în dosarul Telepatia.
Cătălin Sandu a fost condamnat la şase ani de închisoare primiţi în cel mai grav dosar politic al ultimilor 25 de ani. Acesta a făcut acum contestaţie la sentinţa primită.
În dosarul Telepatia, judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, au dat 50 de ani de închisoare cu executare în doar patru termene, fără ca înainte să aibă acces la dosar. Aceştia au fost desemnaţi în mod suspect, din postura de judecători ai Tribunalului Bucureşti, într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.