Antena 3 CNN Actualitate Cel mai căutat criminal din Spania, prins în România, va fi extrădat

Cel mai căutat criminal din Spania, prins în România, va fi extrădat

extradat.jpg
Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    07 Sep 2015   •   11:18

Criminalul spaniol prins în România, la Lugoj, după ce şi-a ucis iubita şi pe prietena ei, a fost extrădat. El a fost îmbarcat la bordul unei curse militare de pe aeroportul din Timişoara, escortat de poliţiştii spanioli. 

 
Deşi a vrut să fie judecat în România pentru crimele sale, cererea lui Sergio Morate a fost respinsă de Curtea de Apel din Timişoara. 
 
Sergio Morate a stat liniştit pe toată durata trasferului din arestul poliţiei române până la aeroportul din Timişoara, unde l-au preluat agenţii spanioli. 
 
Ajuns în faţa ofiţerilor spanioli, Morate a fost verificat conform procedurilor. După ce au fost verificate inclusiv actele de extrădare, Sergio Morate a fost urcat în avion. 
 
Sergio Morate va trebui să răspundă pentru cele două crime comise pe 5 august în Spania. El este acuzat că şi-a ucis iubita în vârstă de 24 de ani, care îl părăsise şi pe prietena acesteia. 
 
Imediat după crime, Morate a venit în România şi s-a ascuns la un prieten din Lugoj. De acolo l-au şi ridicat autorităţile române luna trecută.
 
Prietenul lui este cercetat acum, în stare de libertate, pentru favorizarea infractorului. Ministrul spaniol de Interne a anunţat că-i va decora pe agenţii Poliţiei Naţionale şi pe poliţiştii români care au participat la capturarea lui Sergio Morate.

×
Subiecte în articol: extradare
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close