Pe Dealul Negru, la Dedulești, este unul dintre punctele cheie pe harta micilor de la noi din țară. Aproape că nu există șofer care să fi trecut prin zonă și să nu se oprească acolo.
Producătorii au întețit deja focul în grătare și micii sunt deja pregătiți.
Aceștia spun că micii de la Dedulești nu sunt doar cei mai buni din țară ci și cei mai mari din țară.
Care este secretul? Simplu!
”Când se fac acești mici se pune suflet. Dacă nu pui suflet la mici, nu ies buni!”.
Cu alte cuvinte nu doar combinația de carne și condimente este importantă.
”Și combinația, dar și sufletul! Că ne este drag să îi servim!”
Bineînțeles că producătorii s-au pregătit cu cantități mult mai mari de mici decât într-o zi obișnuită.
Așadar, cei care nu au posibilitatea să își pregătească singuri grătarele, cea mai bună alternativă rămân tot micii de la Dedulești preparați după rețeta tradițională.
Aglomerație mare în Capitală
Și în București bucătarii au încins deja cărbunii pentru a fi pregătiți pentru masa de prânz a românilor.
Este forfotă mare la localele care vând preparate de tipul micilor și a cârnaților la grătar dar se lucrează la capacitate maximă și la magazinele care vând carne. În astfel de magazine este mare aglomerație. Românii se înghesuie la cozi de peste 30-40 de persoane pentru a cumpăra aceste alimente tradiționale.
”Știm că va fi foarte mare aglomerație, ne-am pregătit, avem marfă îndeajuns de multă. Acum coada este foarte mare. Nu știm nici noi câți clienți vor fi. Cred că vom vinde astăzi în jur de 7000-8000 sau chiar 10.000 de bucăți pentru că este aglomerație foarte mare. De obicei vindem în jur de 1000 -2000 de bucăți”, a povestit proprietarul unui magazin la Antena 3.