Antena 3 CNN Actualitate Cei 3 copii ai lui Adrian Marţian ar fi fost scoşi pe rând din ţară. Un bărbat care l-a ajutat pe tatăl lor a fost reţinut

Cei 3 copii ai lui Adrian Marţian ar fi fost scoşi pe rând din ţară. Un bărbat care l-a ajutat pe tatăl lor a fost reţinut

Adrian Martian tatal celor trei copii rapiti din Hunedoara
Adrian Marțian, tatăl celor trei copii răpiți din Hunedoara. Sursa foto. Captură Antena 3 CNN
de C.P.    |    19 Oct 2024   •   00:00

Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în orașul Simeria, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii din Hunedoara, fiind bănuit că l-ar fi ajutat pe Adrian Marţian să scoată cei trei copii din România. Potrivit surselor Antena 3 CNN, cei trei minori ar fi fost scoși ilegal pe rând din ţară pe la Porţile de Fier. Anchetatorii au refăcut traseul şi au un cerc de suspecți.

Adrian Marţian a fost audiat vineri la poliţie, după ce copiii săi, găsiţi după 3 zile în Serbia, au fost aduşi şi ei în ţară în această dimineaţă.

Tatăl milionar spune că nu-i cunoaşte pe răpitori şi că nu a cerut azil politic în Serbia. El susţine în continuare că cei mici au fost răpiţi de nişte italieni la comanda mamei lor. 

Potrivit surselor Antena 3 CNN, cei trei minori ar fi fost scoși ilegal pe rând din ţară pe la Porţile de Fier. Anchetatorii au refăcut traseul şi au un cerc de suspecți. 

În acest context, un bărbat, care l-ar fi ajutat pe milionar în întreaga operațiune, a fost reţinut. 

Mai mult, Adrian Marţian susţine că statul român este vinovat pentru situaţia în care au ajuns copiii lui.

Minorii sunt acum în custodia autorităţilor de la protecţia copiilor şi sunt ținuți într-un loc secret.

De cealaltă parte, mama a spus, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, că nu avea de ce sa-i fure de vreme ce copiii erau deja în custodia ei. Mai mult, ea a precizat că nimeni de la DGASPC nu a înștiințat-o unde sunt cei trei frați.

Surse: Un bărbat care l-ar fi ajutat pe Adrian Marţian a fost reţinut pentru 24 de ore

„În urma probatoriului administrat, în data de 18 octombrie 2024, s-a dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a unei persoane de 30 de ani, cu domiciliul în orașul Simeria (sat Sântandrei) pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- complicitate la încălcarea de către o persoană, împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție, a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție

- complicitate la nerespectarea măsurii privind încredințarea minorilor. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva și urmează a fi prezentat instanței, pentru luarea măsurilor care se impun", a transmis poliţia într-un comunicat de presă. 

Ministrul Familiei a avut un mesaj pentru părinții celor trei copii din Hunedoara

„Rugămintea mea este către părinți: fiecare părinte susține că iubește pe acești copii. Încetați cu aceste scandaluri, recâștigați-le dragostea și încrederea, gândiți-vă la binele lor.

Până când situația se reglementează pot să vă spun, cei de la DGASPC le vor oferi dragoste, consiliere psihologică, hrană, bună îngrijire și intenționează ca în următoarea perioadă acești copii să fie duși și la o instituție de învățământ.”, a spus Natalia Intotero, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
x close