Antena 3 CNN Actualitate Cea mai mare operațiune de desant din Europa după Al Doilea Război Mondial are loc în România

Cea mai mare operațiune de desant din Europa după Al Doilea Război Mondial are loc în România

Exerciţiul Swift Response 24 / Defender 24 organizat de NATO, care presupune cea mai mare operaţiune de desant din Europa după Al Doilea Război Mondial, are loc în următoarele zile în România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mai 2024   •   12:27

Circulația rutieră este închisă, astăzi, între orele 17 și 20, pe Autostrada A3, înte nodul rutier Chețani și Câmpia Turzii, pentru exercițiul NATO - Swift Response 24 / Defender 24.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că luni, între orele 17:00 - 20:00, circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A 3, tronson kilometric 36 - 51+796 metri, între nodul rutier Chețani și nodul rutier Câmpia Turzii.

Aici se desfășoară exercițiul NATO Swift Response 24 / Defender 24, care presupune desantul unui număr mare de militari și tehnică militară în zona Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii.

Aproximativ 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos se vor instrui în cadrul secvențelor desfășurate în România ale exercițiului Swift Response 24 / Defender 24. Operația aeropurtată multinațională Joint Forcible Entry, care include și desantare de tehnică militară, se va derula pe parcursul mai multor zile.

Operații similare se vor desfășura, în această perioadă, și în alte cinci state aliate și partenere (Estonia, Macedonia de Nord, R. Moldova, Polonia și Suedia), realizându-se, astfel, cea mai mare operațiune de desant din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Forțele angajate în exercițiu demonstrează capacitatea de reacție și interoperabilitatea structurilor, precum și angajamentul pentru asigurarea apărării colective.

În România, SWIFT RESPONSE 24 este conectat cu exercițiul WING SPRING 24 / DACIA 24, la care participă, în această perioadă, forțe ale Brigăzii 81 Mecanizate General Grigore Bălan dislocate în Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu, jud. Brașov, și în poligonul Bogata, Turda, jud Cluj.

×
Subiecte în articol: NATO Campia Turzii exercitiu militar
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close