După discursul susținut în fața românilor, șeful statului a coborât în rândul celor aproximativ 80 de reprezentanți ai comunității de români din Polonia prezenți la ambasada României în această țară, cu care a discutat și a făcut fotografii.
Întrebat despre aderarea României în Schengen, șeful statului a răspuns: "Speranța mea este ca în primul an al primului mandat să facem un pas în direcția aceasta".
El a subliniat că Polonia sprijină aderarea României la spațiul de liberă circulație.
"Dacă nu am avea susținători, nu cred că am face mare lucru, dar fiindcă suntem în Polonia este bine să știți că Polonia ne-a sprijinit din capul locului și este un partener foarte serios. Dacă mai găsim câțiva parteneri așa cum este Polonia, atunci problema s-ar rezolva repede", a adăugat șeful statului.
Klaus Iohannis a vorbit cu reprezentanți ai firmelor românești prezente în aceasta țară și despre relațiile comerciale dintre Polonia și România.
"Orice colaborare economică este de bun augur. Firme poloneze în România sunt cam 700 și firme românești în Polonia sunt cam șapte", a spus Iohannis. El a subliniat că în plan economic este mult loc pentru dezvoltare.
Reprezentanții comunității românești i-au spus șefului statului că, deși se află în altă țară și își construiesc un viitor aici, își doresc să revină în România și așteaptă să se vadă cât mai repede rezultatele votului din noiembrie anul trecut.
Românii prezenți la întâlnirea cu președintele Iohannis au fost interesați și cu privire la proiectele din educație și autostrăzile din România.