Dacă în România s-ar construi un spital sau o şcoală în locul lăcaşelor de cult, am fi foarte departe. Sute de milioane de euro au ajuns până acum în visteriile BOR pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. "Donaţiile", "vânzarea de lumânări" şi alte elemente ce au primit binecuvântarea bisericii sunt principalele surse de provenienţă a banilor.
Iar BOR nu se opreşte aici. Arhiepiscopia Bucureştilor vrea să construiască un lăcaş de cult la peste 2200 de metri altitudine, între Refugiul Salvamont şi Crucea Caraiman.
Astfel, BOR ar avea cu ce se mândri: biserica situată la cea mai mare altitudine de la noi din ţară. Reprezentanţii Bisericii susţin că această idee nu le-a venit lor, ci a fost iniţiativa turiştilor şi credincioşilor pelerini.
Demersurile au fost începute, iar Arhiepiscopia a obţinut deja terenul pe care urmează să se construiască, în inima munţilor, biserica, dar şi un aviz de biodiversitate de la Administraţia Parcului Bucegi.
Le mai trebuie un aviz de construcţie şi apropbarea proiectului, dar şi documentaţia tehnică a construcţiei.
Ce se va întâmpla însă cu fauna din munţii Bucegi, ce efect va avea asupra mediului înconjurător? Câte hectare de păduri vor fi defrişate pentru a face loc construcţiei cu iz sfânt?
Iubitorii muntelui au semnat deja o petiţie prin care contestă demersul BOR.
Rămâne de văzut cine va avea câştig de cauză: "Dumnezeu" sau iubitorii de natură.