Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuie să ştii pentru a emigra in Quebec

Ce trebuie să ştii pentru a emigra in Quebec

Ce trebuie să ştii pentru a emigra in Quebec
07 Iul 2007   •   19:06

Românii care vor să plece din ţară, în căutarea unui trai mai bun, au la dispoziţie şi variante mai îndepărtate decât Europa. Quebec-ul caută muncitori români, iar oficialii de acolo au organizat astăzi la Bucureşti o şedinţă de informare pentru cei interesaţi să emigreze în Canada. Ca să fie acceptaţi, românii trebuie să îndeplinească însă o serie de condiţii: să vorbească bine engleză şi franceză, să nu aibă mai mult de 34 de ani, şi nu în ultimul rând să aibă diplomă de studii şi experienţă într-un anumit domeniu.

?A fost pusă la punct o grilă de selecţie, care îi avantajează atât pe cei care au diplomă unuversitară, cât şi pe cei care au diplomă de nivel tehnic. Unul din criterile importante de selecţie pentru noi, sunt cunoştinţele de franceză. Am găsit în România candidaţi excelenţi?, a declarat Guy Nolin, reprezentantul Biroului de Emigrare de la Viena.

Românii trebuie să completeze un formular şi să îl trimită la biroul de imigrare de la Viena, pentru a putea fi admis de comisie. Numai anul trecut în jur de 4000 de români au obţinut acordul să imigreze în Quebec. Alte câteva mii depun acum cererile.

În Quebec sunt aproape 30.000 de români. Unii se stabilesc definitiv acolo, alţii stau doar câteva 6 luni pentru a putea face rost de bani.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close