Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuie să faci dacă ai fost afectat de pana Windows. Recomandările DNSC

Ce trebuie să faci dacă ai fost afectat de pana Windows. Recomandările DNSC

calculator stins
Ce trebuie să faci dacă ai fost afectat de pana Windows. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    19 Iul 2024   •   15:20

Directoratul Național de Securitate Cibernetică(DNSC) a publicat un ghid cu o serie de pași pe care trebuie să îi parcurgă cei afectați de eroarea „blue screen” a companiei de securitate cibernetică CrowdStrike.

„Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) este în contact cu compania CrowdStrike în ceea ce privește problema de funcționalitate a anumitor servicii, cauzată de o eroare de tip ‘blue screen’ legată de senzorul Falcon CrowdStrike pentru sistemele de operare Windows. Compania lucrează în mod activ la remediere, iar recomandări pentru rezolvarea acestei probleme au fost transmise deja către toți clienții afectați”, precizează DNSC.

Agenția adaugă că, cei care întâmpină probleme cu sistemele de operare care au instalați agenți CrowdStrike, pot parcurge pașii următori pentru remediere:

  1. Porniți Windows în modul de siguranță
  2. Navigați la directorul din Explorer C:WindowsSystem32driversCrowdStrike
  3. Localizați fișierul C-00000291*.sys, faceți clic dreapta și redenumiți-l C-00000291*.renamed
  4. Porniți host-ul în mod normal

Microsoft a anunțat vineri o întrerupere a serviciilor care afectează aplicațiile sale Microsoft 365. Întreprinderi din întreaga lume au fost afectate, printre care și companii aeriene, bănci și companii de telecomunicații. 

Probleme sunt și în România, mai multe zboruri de pe Aeroportul Otopeni au fost întârziate sau chiar anulate.

Pana globală a fost cauzată de un update al companiei de securitate cibernetică Crowdstrike la sistemele Microsoft Cloud. Compania americană a recunoscut problema și a spus că lucrează la remedierea ei. 

Pana globală a sistemelor informatice, cea mai mare din 2017 până în prezent, potrivit BBC, a scăzut valoarea acțiunilor Crowdstrike cu până la 21%.

×
Subiecte în articol: DNSC windows Crowdstrike microsoft
Cele mai noi știri
Parteneri
x close