Adrian Năstase ar putea fi eliberat. Fostul premier a plătit prejudiciul către ISC
La începutul şedinţei de judecată, procurorul DNA a invocat excepţia necompetenţei materiale a Judecătoriei Sector 4 şi a solicitat declinarea cauzei la Judecătoria Cornetu. Avocatul Ion Cazacu a spus că cererea DNA este discriminatorie.
Judecarea cererii lui Adrian Năstase de eliberare continuă la Judecătoria Sector 4, după ce instanţa a respins cererea procurorului de declinare a cauzei. Un simpatizant al lui Adrian Năstase prezent la proces a leşinat în sală, fiind scos afară de bodyguarzi. Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen după ce Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier.
Avocatul Ion Cazacu spunea că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activităţile desfăşurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi. Cazacu preciza că au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei şi zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanţei.
Adrian Năstase este încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii" referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004. În 3 decembrie 2012, avocatul Ion Cazacu declara că Năstase ar mai avea de executat, după calculele apărării, 35 - 36 de zile de închisoare din condamnarea primită în dosarul "Trofeul calităţii".
În 5 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca zilele petrecute de fostul premier în Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, să fie scăzute din condamnare. Instanţa a dispus atunci să fie scăzută perioada din 20 până în 26 iunie 2012.