Antena 3 CNN Actualitate Armata a ridicat două avioane F16 de la baza Borcea, după atacul masiv al rușilor. În Plauru se caută eventuale drone căzute

Armata a ridicat două avioane F16 de la baza Borcea, după atacul masiv al rușilor. În Plauru se caută eventuale drone căzute

atac drone tulcea granita antena 3 cnn
Reacția MApN după atacul masiv cu drone de noaptea trecută. Foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    24 Iul 2024   •   10:17

Ministerul Apărării Naționale a transmis un comunicat de presă cu privire la atacurile cu drone care au avut loc noaptea trecută în apropierea graniței cu România. 

”În noaptea de 23 spre 24 iulie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România din județul Tulcea.

Ca urmare a acestei situații, Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană. La ora 2.19, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 4.20.

De asemenea, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea.

Ministerul Apărării Naționale a dispus măsuri pentru efectuarea de cercetări în teren, în proximitatea localității Plauru, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul național, căutări care vor continua și în cursul acestei zile.

Menționăm, de asemenea, că începând cu ora 3.45 a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate”, se arată în comunicatul emis de MApN.

Atac masiv la granița României, rușii au lovit cu drone portul Ismail

Soldații ruși au atacat cu drone portul Ismail, la granița României. Din imaginile transmise de la fața locului se văd drone care se pare că și-au atins ținta în portul Ismail. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-alert pentru zona de nord a județului Tulcea. Ministerul Apărării Naționale a ridicat avioane care erau la sol în bazele românești, potrivit planului care se aplică în astfel de situații.

Mesajul RO-alert a fost emis în jurul orei 02:20, de către IGSU. Populația era informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina.

Mesajul RO-alert a fost emis după ce structurile cu rol de apărare și supraveghere a granițelor României au observat, în jurul orei 02:10, mai multe obiecte (drone) care se apropiau de zona de Nord a județului Tulcea. IGSU precizează mesajul a fost transmis cu scopul de informare și prevenire a populației din zonă.

"Structurile de apărare a teritoriului țării, dar și cele de ordine publică sunt pregătite să ofere tot suportul necesar persoanelor care solicită acest lucru și, încă o dată facem precizări asupra faptului că nu zone din teritoriul nostru sunt vizate de atacurile Federației Ruse.

Menționăm faptul că în cursul nopții trecute au fost 10 apeluri la numărul unic de urgență 112 privind sunetul produs de explozii. Cele mai multe apeluri au fost din municipiul Tulcea, iar acestea semnalau faptul ca se aud explozii dar au fost și apeluri prin care cetățenii solicitau informații, iar operatorii dispeceratului din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență "DELTA" al județului Tulcea le-au oferit toate informațiile solicitate pentru a înțelege că ceea ce aud se întâmplă pe teritoriul ucrainean", a transmis IGSU.

×
Subiecte în articol: MApN atac cu drone Tulcea
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close