Antena 3 CNN Actualitate Ce spune ÎPS Teodosie despre rugăciunile fumătorilor: „Nu prea se iau în considerare”

Ce spune ÎPS Teodosie despre rugăciunile fumătorilor: „Nu prea se iau în considerare”

ips teodosie  hepta
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului / Sursa foto: Hepta
de Roxana Mihăiescu    |    03 Aug 2024   •   23:50

Arhiepiscopul Tomisului a făcut o nouă declarație controversată. Răspunzând unei întrebări venite din partea unui credincios, ÎPS Teodosie a spus că rugăciunea unei persoane care fumează „nu prea se ia în considerare”, asta pentru că „fumatul este păcat împotriva firii”.

În ultima vreme, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a stârnit un val de reacții în urma declarațiilor pe care le-a făcut.

„O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit” sau femeia abuzată de soț „trebuie să își păstreze puterea de a purta crucea vieții de familie” sunt câteva dintre declarațiile pe care Arhiepiscopul Tomisului le-a făcut.

Pentru unele, Teodosie a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Acum, însă, Arhiepiscopul Tomisului continuă să surprindă din nou.

Întrebat dacă „Se ia în considerare rugăciunea dacă fumăm?”, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns că „rugăciunile fumătorilor nu prea se iau în considerare”, pentru că „fumatul este păcat împotriva firii.”

„Nu prea se ia. Sfinţii Părinţi sunt categorici: fumatul este păcat împotriva firii. Acestea-s cele mai mari păcate, cele împotriva firii. De aceea, lăsaţi-vă de fumat!”, a răspuns Teodosie, la postul de radio la care participă, regulat, la o emisiune cu tema „Dialog duhovnicesc”. 
 notează News.ro.

 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close