Antena 3 CNN Actualitate Ce soluţii găsesc tinerii pentru problemele din ţară, prin Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Ce soluţii găsesc tinerii pentru problemele din ţară, prin Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

fundatia dv antena 3 cnn
Studenţii vor să găsească soluții pentru probleme de actualitate pentru tânăra generație. Sursa foto: Antena 3 CNN
06 Sep 2024   •   13:50

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a susținut, în calitate de partener educațional, Forumul Studenților Români de Pretutindeni. În această perioadă, membrii Forumului au fost împărțiți pe comitete, în funcție de interes, încercând să găsească soluții pentru probleme de actualitate pentru tânăra generație, scopul final fiind scrierea unui proiect de lege. 

„Am 27 de ani, sunt studentă în anul patru la doctorat, în cadrul Academii de Studii Economice din București. În cadrul forumului, anul acesta am fost doar moderator pentru unul dintre comitete, și anume educație și tineret. Anul trecut am fost Project manager al celei de a treia ediții.

Această experiență este pentru mine una vastă, frumoasă, cu multe provocări, este foarte frumos că ne întâlnim cu studenți din toată țara, mai ales cu cei din străinătate, care se întorc pe o perioadă scurtă de timp și încercăm să dezbatem cele mai actuale probleme și să găsim soluții, bineînțeles.

Proiectul meu la concursul de anul acesta a fost foarte provocator, întrucât atunci când te gândești la cea mai bună soluție pentru România vezi că sunt multe, și una singură, cea mai bună, nu știi care ar fi aceasta. 

Dar gândindu-mă la diferite sectoare de activitate, educația îmi este cel mai aproape, am zis să merg un pic dincolo de educație și să văd ce aș putea să fac, astfel încât să aibă un impact cu adevărat și la nivel local, nu doar la nivel central. 

În ce priveşte soluția mea, m-am gândit la un proiect la nivel național astfel încât să formăm experți pe partea de accesare de fonduri europene. Experții respectivi, după ce au fost formați, să meargă la nivel local, în primăriile locale și să aplice cel puțin la trei astfel de proiecte.

Eu m-am gândit că acest proiect și această viziune ar putea ajuta la dezvoltarea locală în primul rând și, astfel, la dezvoltare națională”, a spus vineri, la Antena 3 CNN, Ina Nimerenco, studentă și participantă la concursul de idei Soluţii pentru dezvoltarea României.

La acest concurs au fost foarte mulți tineri și a câștigat Ștefan Beniamin Dâlbea, un tânăr care a propus transformarea României într-un hub european pentru tehnologie și inovație. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close