Luni rămâne mai cald decât ar fi normal pentru această perioada din an în cea mai mare parte a ţării, dar în special în vest şi în centru, la deal şi la munte. În regiunile extracarpatice vorbim fie de ceaţă, fie despre o pătură groasă de nori joşi ce acoperă cerul, pe alocuri chiar pe tot parcursul zilei şi trecător va fi burniţă. În restul zonelor va fi soare şi doar izolat este posibil să se formeze ceaţă. Temperaturile maxime vor pleca de la 9 grade izolat în Lunca Dunării şi Moldova până la 21-22 de grade în Dealurile de Vest.

Pe bucureşteni, la începutul săptămânii, îi aşteaptă o zi cu cer înnorat şi ceaţă, în special prima parte a zilei şi din când în când burniţă. Vântul rămâne domol, iar mercurul în termometre va urcă până la aproximativ 14 grade.



Marţi, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în a două decadă a lunii noiembrie, îndeosebi în vestul şi centrul ţării, la deal şi la munte, unde soarele domină cerul şi doar în orele dimineţilor vor fi condiţii de ceaţă. În zonele joase de relief din sud şi din est, în special în prima parte a zilei, vor fi nori şi local ceaţă asociată izolat cu burniţă. În aceste condiţii temperaturile nu se vor avăntă prea mult şi rămân în limite apropiate de ceea ce ar fi normal pentru această dată. Vântul prinde putere în sudul Banatului, iar după amiază vine cu numai 9-10 grade în Moldova, dar în Dealurile Vestice ajung până la 22 de grade.

Cerul capitalei va fi parţial acoperit de nori şi mai ales dimineaţă nu scăpăm de ceaţă şi de burniţă. Nu putem speră că termometrele să strângă în aceste condiţii mai mult de 13-14 grade.

Miercuri, în regiunile intracarpatice vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată calendaristică, iar soarele va împărţi cerul cu norii. În restul zonelor valorile se anunţă temperaturi mai modeste, asta pentru că norii vor persistă toată ziua, va fi ceaţă, îndeosebi dimineaţă şi local burniţe sau ploi slabe. Vântul este mai sprinten pe crestele montane şi în sudul Banatului, iar maximele termice vor pleca de la 8 grade în nordul Moldovei şi vor atinge 19 grade în vest şi nord-vest.

În Capitală, ziua începe cu ceaţă, cel puţin până la orele prânzului, dar mai apoi nu se arată soarele, pentru că norii rămân adunaţi pe cer şi trecător lasă burniţe sau ploi slabe. Vântul atinge cote cel mult moderate, iar termometrele strâng 12-13 grade.

A două parte a săptămânii vine cu o scădere uşoară şi treptată a valorilor termice, astfel că acestea ajung să fie în acord cu dată din calendar în toate regiunile, pentru că apoi, în ultima zi, acestea să marcheze o scădere accentuată în zona Carpaţilor Orientali şi în cea mai mare parte a Moldovei, unde vremea va deveni rece. Sunt aşteptate maxime ce se vor situa între 6 şi 18 grade. Nu scăpăm de vremea mohorâtă, cu nori persistenti, pe alocuri ceaţă şi local ploi slabe şi burniţe, cel puţin în regiunile sudice şi estice, în timp ce în restul teritoriului este posibil să se mai arate trecător şi soarele, iar ploi vor vor fi ceva mai puţine.