Poziția de operator este una stresantă, iar persoana care răspunde apelantului trebuie să fie instruită, pentru a putea lua cele mai bune decizii, depinzând de natura apelului. Însă, când vine vorba despre salarii, operatorii 112 nu sunt plătiți așa cum ne-am aștepta. Sumele încasate sunt destul de mici
Totuși, cum ajungi să lucrezi ca operatori 112
Pentru a lucra ca operator 112 este nevoie să aplici pe site-ul sts.ro sau pe 112.ro. Criteriile de recrutare sunt însă destul de rigide, iar candidaţii trebuie să aibă un dosar curat pentru a fi primiţi în sistem, scrie Adevărul. În primul rând, orice persoană care intenţionează să aplice pentru un job ca operator la serviciul de urgenţă 112 trebuie să ştie că vârsta maximă pentru a fi admis este de 40 de ani, conform site-ului 112.ro.
Aceeaşi sursă precizează că un candidat trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul stabil în România, să cunoască foarte bine şi să aibă capacitatea de a se exprima clar şi corect în limba română. Persoanele care au fost condamnate definitiv sau cei care au executat o pedeapsă cu închisoarea nu pot aplica pentru un job în cadrul STS. Nici măcar cei care se află în timpul urmăririi penale nu pot fi luaţi în considerare pentru un post în acest serviciu.
Cât câștigă un operator de la 112
Potrivit redactia.ro, salariul pe care l-ar încasa lunar un operator 112, care este la nivelul unui începător, ar fi salariul minim pe economie, la care se adaugă bonurile de masă și sporurile – fie ele de weekend, de noapte, de vechime. Astfel, un începător ar putea încasa puțin peste 2.000 de lei. De asemenea, un operator 112 ar putea încasa și suma de 4.000 de lei.