Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă sfătuieşte toţi conducătorii auto să pornească la drum în zonele afectate, doar dacă este necesar. Dacă nu puteţi amâna călătoria, luaţi-vă câteva măsuri de siguranţă.
Racleta, săculeţul cu nisip, o lopată şi încărcătorul pentru telefon nu trebuie să ne lipsească din maşină în această perioadă.
O lanternă îi va ajuta pe salvatori să ajungă mai repede la dumneavoastră.
Dacă aţi rămas înzăpeziţi, nu trebuie să intraţi în panică. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă are câteva sfaturi în acest sens: trebuie să trageţi pe dreapta, să porniţi luminile de avarie şi să agăţaţi o cârpă pe antena radio ori la geam, pentru a fi vizibili cât mai uşor de salvatori. Rămâneţi în autoturism şi porniţi motorul, dar nu mai mult de 10 minute pe oră, pentru a menţine cald în interior. Curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament pentru a evita intoxicarea cu monoxid de carbon.
Mişcarea este foarte importantă pentru a menţine căldura corpului şi este interzis să adormiţi, pentru că astfel nu-i veţi observa pe salvatori. Hidratarea este şi ea foarte importantă, iar bateria autoturismului nu trebuie consumată inutil. Lumina din interiorul maşinii trebuie ţinută aprinsă pentru a putea să fiţi văzuţi mai uşor.
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţia celor care vor să plece la drum în această perioadă şi o aplicaţie de mobil disponibilă pentru Android şi IOS.
Aplicaţia DSU oferă informaţii privind alertele de vreme şi trafic, dar permite utilizatorilor şi să raporteze evenimentele la care sunt martori, inclusiv o secţiune dedicată sfaturilor pentru situațiile critice.