Antena 3 CNN Actualitate CE: România trebuie să implementeze un sistem de avertizare a gradului de violenţă din jocurile video

CE: România trebuie să implementeze un sistem de avertizare a gradului de violenţă din jocurile video

<1 minut de citit Publicat la 09:01 23 Apr 2008 Modificat la 09:01 23 Apr 2008
CE: România trebuie să implementeze un sistem de avertizare a gradului de violenţă din jocurile video
România se numără printre cele patru ţări din UE care nu au o lege referitoare la jocurile video.Comisia Europeană doreşte să protejeze copiii şi, în acest scop, cere să se adopte un sistem care avertizează asupra gradului de violenţă din jocurile video, inclusiv cea legată de limbaj. Sistemul funcţionează 23 de ţări comunitare. Industria jocurilor video înregistrează o creştere spectaculoasă de la an la an. În urmă cu 5 ani, Comisia Europeană a adoptat sistemul de autoreglementare a industriei de profil în Europa, denumit PEGI. Acest sistem avertizează minorii asupra gradului de violenţă din jocurile video.

PEGI a fost introdus în 23 de ţări comunitare. Prin urmare, producţiile video comercializate în aceste state au etichete care avertizează asupra vârstei minime a persoanelor cărora le sunt destinate. Nu puţine sunt atacurile pornite de minori ca urmare a confundării cu eroul favorit din jocurile video. Recent, un elev de la o şcoală din Finlanda, fan al jocului Manhunt 2, a atacat cu o armă colegii şi profesorii.

Celelalte trei ţări care nu au un sistem de avertizare asupra gradului de violenţă din jocurile video sunt Cirpu, Luxemburg şi Slovenia.CE continuă cu reclamaţiile şi avertizările, mai ales că industria jocurilor nu va fi păgubită, aceasta fiind estimată anual la 7.3 miliarde de euro.

Antena3.ro

×
x close