Antena 3 CNN Actualitate Ce politicieni români sunt implicați în masonerie și ce simbolizează ritualurile acestora

Ce politicieni români sunt implicați în masonerie și ce simbolizează ritualurile acestora

1 minut de citit Publicat la 16:36 28 Apr 2017 Modificat la 16:36 28 Apr 2017
o_1beqcbr551418oa10sf1qg1i618.png

Masoneria română pare să nu mai fie de multă vreme ceea ce ar trebui. O spune și Florin Ghiulbenghian, fost membru al masoneriei, care s-a retras din cauza practicilor oculte, care includ protejarea infractorilor.

Florin Ghiulbenghian a comentat, vineri, la Antena 3, o serie de dezvăluri făcute de Câmpia Express, privind implicările unor politicieni în ritualuri masonice. 

”Din păcate se face o mică și voită confuzie. Cavalerii de Malta nu aparțin masoneriei. Ce numim noi în România Cavaleri de Malta, sunt niște escrocherii. Nu au nicio legătură cu Ordinul de Malta. Acesta este deschis numai catolicilor, prezența multor români în aceste pseudo-ordine servește doar orgoliului și umplerii buzunarelor șefilor. Sunt niște escrocherii interesante. Nu știu cărei structuri masonice aparțin, oricum nu este ilegală apartenența la structuri masonice, cu excepția cazului în care nu declară acest lucru, fiind funcționari publici sau magistrați” a spus Florin Ghiulbenghian.

Francmasoneria (masoneria) este, conform site-ului Marii Loje Naționale din România, www.mlnr.ro  un Ordin iniţiatic străvechi şi respectat în întreaga lume, cu un caracter tradiţional şi simbolic. Ea este o frăție a oamenilor liberi, indiferent de religie sau de clasa socială. Întemeiată pe principiul toleranţei, Francmasoneria se dezvoltă prin diversitatea sa confesională şi socială, spre atingerea unui ţel comun: urmarea propriului drum al fiecăruia dintre noi către perfecţionarea de sine. Masoneria e un pas spiritual, structurat asemeni unei organizări a vieţii umane şi a unei modalităţi de existenţă. Organizaţia Masonică există pentru a garanta libertatea şi independenţa creaţiei şi muncii fiecăruia, cât şi pentru a asigura un sprijin colectiv. Drumul este alcătuit din mai multe etape, care permit un progres continuu.

×
x close