Antena 3 CNN Actualitate Ce miel mâncăm şi cum evităm problemele din cauza alimentelor în perioada Paştelui

Ce miel mâncăm şi cum evităm problemele din cauza alimentelor în perioada Paştelui

<1 minut de citit Publicat la 14:17 20 Apr 2011 Modificat la 14:17 20 Apr 2011
Ce miel mâncăm şi cum evităm problemele din cauza alimentelor în perioada Paştelui
Foto: antena1.ro
Sărbătorile tradiţionale creştine sunt marcate la români de consumul, uneori în exces, a mâncărurilor pregătite pentru a marca evenimentele. "Masa de Crăciun" sau "masa de Paşte" reprezintă preocupări majore pentru români în zona sărbptorilor.

Există, totuşi, câteva aspecte care ar trebui luate în seamă pentru ca sărbătorile să nu se încheie cu o internare în spital sau apariţia unor probleme digestive din cauza consumului de alimente nesănătoase sau în exces.

Mielul din care se prepară alimentele tradiţionale pentru Paşte este foarte important, un miel de 5-6 kg poate fi indigest din cauza conţinutului ridicat de colagen, care este greu digerabil. Există o diferenţă şi între carnea de miel crescut în fermă şi carnea de miel crescut în gospodării.

Sfatul medicului este ca produsele din carne de miel să fie însoţite de legume, pentru că acestea nu îngreunează digestia, iar fructele ar trebui consumate pe stomacul gol, nu în timpul mesei.

Pentru mai multe informaţii şi sfaturi utile pentru masa de Paşte, accesaţi Green Report.

×
x close