Antena 3 CNN Actualitate Ce legătură ar putea avea România cu pagerele explodate în Liban. Ancheta s-a extins și în țara noastră

Ce legătură ar putea avea România cu pagerele explodate în Liban. Ancheta s-a extins și în țara noastră

profimedia-0909502227
Ce legătură ar putea avea România cu pagerele explodate în Liban. Foto: Profimedia Images
de Naty Badea    |    26 Sep 2024   •   13:04

O companie din România ar putea fi implicată în scandalul privind pagerele folosite în exploziile din Liban. Până acum, procurorii din Taiwan au audiat patru persoane în calitate de martori, iar investigațiile s-au extins și în Bulgaria, Norvegia, dar și în România.

Patru martori au fost deja interogați în cadrul anchetei ce vizează compania taiwaneză suspectată că a produs pagerele utilizate în atacurile care au provocat moartea a zeci de persoane și rănirea a mii de oameni.

Conform unor surse din Serviciile de Informații, Israelul ar fi responsabil pentru detonările pagerelor în Liban, însă această informație nu a fost nici confirmată, nici infirmată de autoritățile israeliene.

Cu toate acestea, modul exact în care pagerele au fost transformate în dispozitive explozive și activate de la distanță rămâne încă necunoscut.

Pentru a clarifica situația, ancheta a fost extinsă în mai multe țări, inclusiv Taiwan, Bulgaria, Norvegia și România.

Reprezentanții companiei Gold Apollo din Taiwan au afirmat săptămâna trecută că nu au produs dispozitivele utilizate în atacuri și că firma din Ungaria, care a fost asociată cu pagerele, avea licența necesară pentru a folosi marca lor.

De asemenea, guvernul taiwanez a precizat că pagerele nu au fost fabricate în Taiwan.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: pagere explozive Liban
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close