Antena 3 CNN Actualitate Ce îi sperie cel mai mult pe români. Boala, pierderea persoanelor dragi sau problemele financiare?

Ce îi sperie cel mai mult pe români. Boala, pierderea persoanelor dragi sau problemele financiare?

Ce îi sperie cel mai mult pe români. Boala, pierderea persoanelor dragi sau problemele financiare?
Foto: popsci.com
27 Oct 2011   •   07:56

Românii se tem cel mai mult de boală şi de pierderea persoanelor dragi, mai mult decât de lipsa banilor, arată un studiu recent. Realitatea este însă puţin  diferită, spun specialiştii. Românii se tem că nu vor face faţă cheltuielilor, dar cei mai mulţi aleg să nu vorbească despre asta.

Studiul arată că 21% dintre conaţionali se tem pentru sănătatea lor şi a familiei.  12% sunt îngrijoraţi de situaţia profesională, 10% de lipsa banilor, în timp ce numai 5% dintre români se tem de apariţia unor dezastre naturale.

Specialiştii sunt de părere că realitatea este diferită, iar starea precară a sănătăţii sau ruşinea îi fac pe oameni să nu fie sinceri când sunt intervievaţi. In realitate românii se tem ca nu au cu ce să se trateze, să- şi plătească intreţinerea sau că nu au un loc de muncă.

Mai mult de jumatate dintre români au declarat că familia este principala lor sursă de multumire. Doar 4% dintre cei intervievaţi spun ca situatia financiara este un motiv de satisfacţie.

Fie că e vorba despre temeri, fie că e vorba despre satisfacţii, românii vorbesc despre exact aceleaşi lucruri: sănătate, bani, familie.

 




×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close