Antena 3 CNN Actualitate Ce este, de fapt, „sala de detenție” pentru elevi. Ministerul Educației: „Are alt scop”

Ce este, de fapt, „sala de detenție” pentru elevi. Ministerul Educației: „Are alt scop”

Reprezentanții Ministerului spun că părinții vor fi informați în scris.

Getty Images / Westend61
Ce este, de fapt, ”sala de detenție” pentru elevi. Ministerul Educației face precizări
de Laura Dinu    |    13 Iun 2024   •   12:31

Ministerul Educației transmite, joi, că s-a folosit eronat în spațiul public sintagma „sală de detenție” cu referire la una dintre prevederile proiectului de Statut al elevului. „Sintagma nu se regăsește în document și este o asociere cu un concept care, în proiectul Ministerului Educației, are alt scop”.

”Având în vedere folosirea eronată, în spațiul public, a sintagmei „sală de detenție”, cu referire la una dintre prevederile proiectului de Statut al elevului, vă comunicăm că sintagma respectivă nu se regăsește în cuprinsul documentului și este o asociere cu un concept care, în proiectul propus de Ministerul Educației, are alt scop.

Pentru o informare corectă redăm conținutul integral al articolului din documentul supus consultării publice:

Art. 14 (2) În cazul elevilor care în timpul orei de curs manifestă comportamente care aduc prejudicii activității de predare-învățare-evaluare, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, într-o sală din unitatea de învățământ stabilită pentru desfășurarea, de regulă, a unor activități de tipul: lectură suplimentară, completarea de fișe de lucru etc.

În acest caz va fi informat, în scris, părintele/ tutorele/reprezentantul legal al elevului. Prin excepție, elevii cu cerințe educaționale speciale sunt preluați pentru a desfășura activitate cu personal specializat.

Reiterăm faptul că proiectul de Statut al elevului și cel al Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar sunt în etapa de consultare publică”, scriu reprezentanții Ministerului Educației pe o rețea socială. 

ℹ️ Având în vedere folosirea eronată, în spațiul public, a sintagmei „sală de detenție”, cu referire la una dintre...

Publicată de Ministerul Educației - România pe Miercuri, 12 iunie 2024

 

×
Subiecte în articol: Ministerul Educației
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close