Antena 3 CNN Actualitate Ce cadouri şi-au făcut Cioroianu şi Condoleezza

Ce cadouri şi-au făcut Cioroianu şi Condoleezza

Ce cadouri şi-au făcut Cioroianu şi Condoleezza
05 Iul 2007   •   10:44

La întâlnirea pe care a avut-o la Washington cu secretarul de stat american, Condoleezza Rice, Adrian Cioroianu i-a făcut acestuia un cadou inedit: teza sa de doctorat despre Ceauşescu, scrisă în limba franceză. Ministrul român de Externe şi-ar dori ca Rice să o şi citească. Pe lucrarea sa de doctorat, ministrul nu a uitat să îi scrie o dedicaţie: ŤCu prietenieť.

În schimbul tezei sale, Adrian Cioroianu a primit de la şeful diplomaţiei americane o pereche de butoni de cămaşă de la Tiffany, scriu jurnaliştii de la ?Cotidianul?. Conform site-ului oficial al lanţului de magazine, o pereche de butoni din argint costă de la 150 de dolari în sus. Dacă sunt din aur, eventual şi cu diamante, perechea poate ajunge şi la peste 2.500 de dolari.

Potrivit legii privind cadourile demnitarilor, ministrul de Externe va trebui să declare acest cadou în termen de 30 de zile, o comisie din minister urmind sa-l evalueze. Dacă valoarea acestuia depăşeşte 200 de euro, iar Adrian Cioroianu va dori să-l păstreze, acesta va trebui să-l răscumpere, scriu aceeaşi ziarişti.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close