Antena 3 CNN Actualitate Ce au spus Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână la audieri

Ce au spus Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână la audieri

mb.jpg
Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Iun 2014   •   18:24

Fratele preşedintelui a fost audiat de procurori timp de două ore, iar Marian Căpăţână doar una. Ambii au dat explicaţii privind relaţia pe care o au cu familia lui Bercea, dar niciunul nu a recunoscut faptele de care sunt acuzaţi - adică  trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii spun că atât fratele preşedintelui cât şi Marian Căpăţână s-au gândit că salvarea lui Bercea va veni de la şeful statului.

"Ambii inculpaţi s-au folosit de calitatea de membru al familiei Preşedintelui României pe care o deţine inculpatul Băsescu Mircea, pentru a da credibilitate afirmaţiilor referitoare la influenţa sau pretinsa influenţă pe care Băsescu Mircea ar putea să o aibă asupra magistraţilor şi, de asemenea, pentru a da credibilitate promisiunilor referitoare la obţinerea unor hotărâri favorabile" (Sursa: referatul procurorilor).

Potrivit procurorilor, Mircea Băsescu era gata să facă toate demersurile necesare în justiţie, folosindu-se tot de numele fratelui său.

"Inculpatul Băsescu Mircea, deşi cunoaşte obligaţiile fratelui său şi îi comunică denunţătorului într-una din discuţiile înregistrate că , nu descurajează comentariile referitoare la persoana preşedintelui, ba mai mult, le alimentează pentru a nu pierde speranţa că ar avea influenţă asupra magistraţilor", mai spun procurorii.

În acelaşi referat se vorbeşte şi despre "Perseverenţa inculpatului Băsescu Mircea, care, luând în calcul posibilitatea de a nu putea obţine rezultatul dorit la o instanţă care încă nu s-a pronunţat, era hotărât să obţină o soluţie favorabilă la instanţa superioară în grad, iar asta relevă un alt element de gravitate a infracţiunii pentru care este cercetat ".

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Familia lui Bercea Mondial se pregăteşte să facă publice noi înregistrări. Anunţul a fost făcut de avocatul familiei lui Sandu Anghel, Pavel Abraham, vineri, la Antena 3.

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close