Antena 3 CNN Actualitate Cazul tânărului care şi-a ÎMPUŞCAT instructorul scoate la iveală probleme GRAVE. Aşa se obţin avizele psihologice: "100 de lei costă. Ar fi bine să coste un milion"

Cazul tânărului care şi-a ÎMPUŞCAT instructorul scoate la iveală probleme GRAVE. Aşa se obţin avizele psihologice: "100 de lei costă. Ar fi bine să coste un milion"

celmaimarepoligon8-1385665093.jpg
de O.P.    |    03 Apr 2015   •   06:06

Cazul tânărului din Capitală care şi-a împuşcat instructorul în poligonul de tragere, apoi s-a sinucis scoate la iveală uşurinţa cu care aproape oricine vrea să folosească o armă poate obţine avizul psihologic dacă are bani să-l plătească.

Pentru 100 de lei unii psihologi le dau drept de port armă şi unor persoane cu probleme grave. A demonstrat-o un reporter Antena 3 care a filmat cu camera ascunsă cum se poate obţine în România avizul psihologic.

Reporterul sub acoperire a avut nevoie de numai 20 de minute pentru a obţine avizul psihologic care îl declara apt să folosească o armă de foc. Şi asta, pentru că a plătit atât cât i s-a cerut pentru semnătura care îi punea arma în mână.

DISCUŢIE REPORTER - PSIHOLOG
Un milion aţi spus, nu? O sută!
Da, da.Ar fi bine să fie un milion!

Psihologul nu a avut o problemă să îi dea avizul, cu toate că reporterul a spus că a avut tentative de sinucidere şi că are probleme de autocontrol.

DISCUŢIE REPORTER - PSIHOLOG
Le-am mai greşit pe alea, n-am fost concentrat...
Imediat vă spun ce aţi făcut!

DISCUŢIE REPORTER - PSIHOLOG
Impulsivitate exagerată, control slab, dificultate echilibru în situaţii afectogene, aşa-i?

DISCUŢIE REPORTER - PSIHOLOG
E ok!
E bine?
Da!

Mai mult de atât, atunci când reporterul a spus că nu are timp să răspundă la toate întrebările, psihologul a fost cel care i-a oferit pe tavă o soluţie de compromis.

DISCUŢIE REPORTER - PSIHOLOG
 Dacă nu, le las şi vin mâine! Trebuie să mă întâlnesc cu cineva la 12.30.
 Bine, hai faceţi-le pe astea şi de restul vă iert. Eu v-am zis, unul de genul ăsta, durează două ore jumate.

După ce a obţinut avizul şi înarmat cu dovada că psihologul i l-a acordat cu prea mare uşurinţă, reporterul Antena 3 s-a dus la Colegiul Psihologilor din România.

Colegiul Medicilor a promis că va analiza problema şi că va lua o decizie după ce va vedea materialul  înregistrat de reporterul Antena 3.

×
Subiecte în articol: teste
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close