Antena 3 CNN Actualitate Cazul lui Silviu Ionescu: Alibiurile invocate sunt false. Vezi înregistrarea accidentului (VIDEO)

Cazul lui Silviu Ionescu: Alibiurile invocate sunt false. Vezi înregistrarea accidentului (VIDEO)

Cazul lui Silviu Ionescu: Alibiurile invocate sunt false. Vezi înregistrarea accidentului (VIDEO)
04 Iun 2010   •   08:48

Alibiurile invocate de Silviu Ionescu, în cazul accidentului din Singapore, sunt false. Este concluzia comisiei române care a anchetat, împreună cu autorităţile din această ţară, cazul fostului însărcinat cu afaceri al României la Singapore. Mai mult, autorităţile române au primit din Singapore o înregistrare, în care se vede cum o maşină a Ambasadei României, care ar fi fost condusă Silviu Ionescu, izbeşte în plin un tânăr.

Pe lângă imaginile care demonstrază implicarea autoturismului Ambasadei României în accidentul din noaptea de 14 spre 15 decembrie 2009, în dosarul Silviu Ionescu au apărut şi declaraţii noi, care l-ar incrimina pe acesta.

Potrivit informaţiilor din dosar, fostul însărcinat cu afaceri şi-ar fi sunat în noaptea accidentului şoferul ca să-i spună că maşina implicată în accident a fost furată din faţa reprezentanţei. Şoferul a declarat că, în noaptea accidentului, Silviu Ionescu l-a rugat, printr-un SMS, să treacă în jurnalul de bord al maşinii mai multe adrese, deşi de obicei nu se ţinea evidenţa deplasărilor efectuate cu automobilul respectiv. Şoferul a refuzat însă.

În plus, Ionescu le-ar fi spus şoferului şi secretarei ambasadei că în noaptea accidentului a fost în sediul misiunii diplomatice şi a lucrat, însă potrivit experţilor, calculatorul din biroul demnitarului şi cel din reşedinţa sa nu au fost folosite, în noaptea respectivă.

Potrivit unei alte declaraţii date de un martor, oficialul român s-ar fi aflat la volanul maşinii când a avut loc accidentul. Silviu Ionescu a negat însă această acuzaţie.

La începutul lunii februarie, ministerul român de Externe l-a suspendat din funcţie pe fostul însărcinat cu afaceri. Diplomatul a fost arestat, în noaptea de 7 spre 8 mai, pentru 29 de zile, prin decizia Judecătoriei Sectorului 5. Procurorii au cerut joi prelungirea măsurii de arestare preventivă în cazul fostului diplomat.



Antena 3

×
Subiecte în articol: silviu ionescu singapore
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close